• susan on the beach

En perfekt dag i Malaga


Hur man tillbringar en perfekt dag i Malaga med en självstyrd vandringstur.


Malaga ligger bara 45 minuters bilresa från våra fantastiska strandfastigheter. Du kan stanna hos oss på stranden och göra denna underbara dagstur mellan dagar av avkoppling och sol.


Om du bor i Sunny Corner Marbella centrum intill stranden, kan du ta den enkla bussbussen till Malaga från Marbellas busstation. Bussar åker minst varje timme och kostar cirka 6 euro till busstationen i Malagas centrum.


Om du bor i Paradise Beach Elviria, vårt 3 sovrum med panoramautsikt över havet (sista minuten! Gratis från 1 till 24 oktober! Kontakta oss!)Malaga är en fantastisk stad och en rolig förändring av atmosfären från semesterorten Marbella. Vi rekommenderar Malaga resa varje dag utom söndag. På söndag är den täckta marknaden stängd, liksom några av butikerna restauranger och museer, det är mycket mer festligt någon annan dag. Vi rekommenderar att du parkerar vid CAMAS parking lot precis intill marknaden för täckt mat. Denna parkeringsplats är smack mitt i gamla stan och precis intill marknaden. Om du kommer hit på en veckodag morgon blir det upptagen! Gå ner till en lägre nivå i parkeringshuset, -2 eller -3, för att enkelt hitta ett ledigt utrymme. Det första du vill se är Atarazanas täckta marknad, med sitt spektakulära glasmålningsfönster på en fiskeplats. Fiskehallen är fantastisk och det är kul att se var skaldjur du äter i chiringuitos på stranden kommer ifrån! Promenera runt på marknaden och låt dig frestas av några oliver, fikon, jordgubbar, nötter ... längst bort, ute på gatan hittar du några små marknadrestauranger som säljer fisk och grönsaker färska från marknadsstånden, där du kan komma tillbaka till lunch senare på dagen. De är öppna fram till klockan 16 men kommer dit tidigare när de tar slut på de bästa sakerna tidigare.Från marknaden är här en krets som tar dig förbi de mest kända platserna på en självstyrd vandring.


Börjar från Camas parkeringsplats

- Atarazanas täckta marknad är ett bra första stopp

- Njut av gamla stan och ta en titt i Iglesia Juan Bautista, ta en titt på den överdådiga inredningen.

- Gå längs området framför Carmen Thyssen art museum, känd för spanska renässansmålningar - det kan finnas en bra tillfällig utställning här, den senaste impressionistiska var fantastisk ...

- Fortsätt din promenad genom de smala gågatorna fyllda med tapasbarer, specialbutiker, kläder och konst ... Vi gillar särskilt nougatmakarna - läckra - och små butiker som säljer kottar papper fyllda med manchegoost och iberico skinka. din väg till Calle Larios, en fantastisk gågata där du hittar alla huvudvarumärken av gatubutiker, gatukonstnärer och spektakulära lampor vid juletid.

- Från Calle Larios gå vidare in på de små gatorna mot Picasso Museum,det här är ett måste för din dagliga upplevelse. De har ett mycket trevligt självguide-ljudprogram. Härlig byggnad och välplanerad utställning.

- Gå uppför backen tillAlcazaba citadel, njuta av panoramautsikten över hamnen, staden, tjurfäktningsarenan, Feria ..


Från toppen av Alcazaba kan du ta en uber eller taxi ner till Camas parkeringsplats, eller fortsätta ner till staden på norra sidan av kullen - du kommer att vara i området Picasso museum och du kan promenera genom de gamla stadens gator igen för att komma tillbaka till din bil.

Om du gillar staden och vill spendera mer tid här, kom tillbaka en dag till:

- gå in i Arab Baths Hammam al Andaluz - hire a bicycle, skoter eller segway i hamnen och åka ut längs stranden till chiringuitos norr om staden för lunch

- besök Pompidou museum eller annan konstutställning som är på under din vistelse


4 vistas0 comentarios
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

  © 2023 by Laguna Resort. Proudly created with Wix.com